Добро утро, ръководството на ЧЕЗ България!

Добро утро, граждани на Република България, кметове на Общини!

Уважаемо ръководство на Чешката електроразпределителна компания,

Как спахте? Надявам се да сте поспали като в приказката за принцесата и граховото зърно. Да Ви я напомня ли? В случая граховото зърно, сложено под дюшека, е Вашата съвест и силно се надявам да Ви е попречила да поспите. Така, както стотици хиляди граждани на България, които ползват ток и плащат съответно на Вашата компания, снощи до полунощ нямаха електричество.
Вчера след обед имаше среща на Областния управител за област Ловеч Ваня Събчева с мениджър управление на активите Бойко Чавдаров и с Виктор Станчев – главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България. Те са казали пред Събчева: Причината бе в особеното метеорологично явление – обледяване на проводниците, извиняваме се за неудобството.
Но това бе извинение за миналата седмица. А за вчерашната дискотека в района на троянските села, за снощната повреда (дефектиралия електропроводник)? Какво ще бъде оправданието?
Имам познат, който казва „Не търси вината у другите, а в себе си. Ти какво направи, за да не се случи?”

Това го чувам всеки път като направя грешка. Да, и винаги след като се замисля, откривам, че за да се случи нещо аз съм не съм направила нещо, или ме е домързяло и т. н.
    Хайде, сега Вие, уважаемо ръководство на Чешката електроразпределителна компания, поразмърдайте малко сивото си вещество и се върнете назад във времето. Доста години назад, за да намерите къде е сложено граховото зрънце. И да започнете реално да оправяте по малко грешките си. И да оставите малко на спокойствие гражданите на България, които работят от сутрин до вечер неуморно да изкарат някой лев, за да си платят високите сметки за Светлото. Чак тогава започват да мислят за храна, за деца, за себе си (ама това последното вече е екстра).
Опитайте да махнете този кошмар, наречен „електричество“ в област Ловеч и в България. Не позволявайте ЧЕЗ да стане нарицание за несериозност и печалбарство ( натам вървят нещата).
Как може да сте спокойни (поне видимо), че стотици хиляди хора тръпнат само при мисълта, че отново ще вечерят романтично (на свещи). И децата отново ще питат родителите си защо е тъмно пак? Поне на тях отговорете. Те какво ще запомнят от детството си?

Уважаеми граждани на Република България,
Не се поддавайте на стихийните заглавия – „Бунт…“, „Шок и ужас“…
С това няма да си помогнете, защото протестите Ви ще бъдат яхнати от политиците. Те ще си извлекат дивиденти, а Вие ще останете с пръст в уста (извинявайте за нецензурирания израз). Спомнете си протеста на бизнесмените за наредба № 18 преди седмици. Отново политиците оглавиха протестите и какво се постигна? Едно голямо нищо.
Подавайте си лично жалбите до ЧЕЗ и КЕВР. Така е най-добре за всички.

Уважаеми кметове на Общини,
Забравете какъв цвят сте. Обединете се и защитете правата на гражданите от Вашите подопечни общини.

А за нас, с колегата Ивайло Тодоров, остава да се борим с ЧЕЗ. В процес на очакване сме за среща с хората, които отговарят за област Ловеч от компанията.
Няма да спираме да се борим за благоденствието на хората
Руслана Попсавова

Related Articles

Back to top button