На територията на област Ловеч е ограничено движението на МПС над 12 т.

Затворени за движение са Троянски проход и път  Шипково – Рибарица.  

71 машини обработват пътното платно в област Ловеч, сочи информация от бюлетина на оперативния център на РДПБЗН за периода от 7 ч. на 5 февруари до 7 ч. на 6 февруари. 

Пътните настилки са заснежени, по усойните и планински райони има заледени или заснежени участъци, обработени и проходими при зимни условия. На територията на цялата област е ограничено движението на МПС над 12 т.

Затворени за движение са Троянски проход и път  Шипково –Рибарица.  

Блокирани и аварирали моторни превозни средства няма, пострадали и нуждаещи се от евакуация  граждани и откъснати населени места също няма. 

С прекъснато електрозахранване има населени места в цялата област – с. Соколово, с. Сливек, с. Пресяка, с. Прелом, с. Александрово, с. Йоглав, с. Брестово, с. Белиш, с. Балабанско, с. Шипково, с. Терзийско, с. Горно Трапе, с. Гумощник, с. Черни Вит, с. Дивчовото, с. Васильово, с. Карлуково, с. Торос, гр. Ябланица, с. Добревци, гр. Угърчин, с. Лесидрен, с. Горско сливово, с. Кърпачево, с. Крушуна. Екипите за отстраняване на авариите работят в непрекъснат режим и в момента. 

За периода са постъпили в оперативния център 19 сигнала за произшествия – за пожар в Златна Панега и за паднали дървета на пътното платно от силния вятър, 

Областният управител Ваня Събчева свика областният щаб за защита от бедствия снощи в 22 ч. Всички институции са докладвали обстановката, определени са приоритетите в работата. Събчева, ст. комисар Милен Маринов – директор на ОД МВР Ловеч и инж. Георги Грозданов са обиколили критичните участъци в областта и са координирали работата на снегопочистването. В област Ловеч през нощта е бил и председателят на УС на АПИ Георги Терзийски. Всички институции са били в непрекъсната координация помежду си. Сутринта обстановката се нормализира, приоритетно се отстраняват аварии по електропреносната мрежа, които са на много места в област Ловеч заради мокрия и тежък сняг. 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button