Трогателен жест от страна на ученици от НУ „Хр. Ботев“ Троян

Учениците от 4а клас при НУ „Хр. Ботев“ първи се отзоваха на дарителската инициатива

Трогателен жест и чудесна инициатива на учениците от 4а клас на НУ „Хр. Ботев“ – Троян. Подкрепени от родителите си и насърчени от своите учители Олга Константинова и Таня Габърска, както и от директора на училището Мариана Митова, те събраха пари за бъдещия паметник на Васил Левски в Троян. Четвъртокласниците събраха и предадоха на организационния комитет първите 130 лева на дарителската кампания. 

Този мил дарителски акт, заедно с мартеничката за здраве, беше приет от членовете на инициативния комитет по изграждането на паметника адв. Венелин Ангелов и г-н Николай Тодоров. По време на беседа с учениците гостите разказаха какво свързва Левски с Троянския край, както и къде ще бъде изграден паметникът. 

От инициативния комитет благодариха на всички участници в дарителския акт и изразиха вярата си, че всеки помогнал сега за паметника, ще стане по-богат с една частица Левски в повече. Ще носи с гордост детския спомен, че е бил участник в това родолюбиво дело.

За спомен и в знак на благодарност от страна на инициативния комитет, на класа, който първи се отзова на дарителската инициатива, беше връчен календар посветен на Васил Левски. Календарът бе надписан лично от г-н Ангелов, председател на Троянски комитет „Васил Левски“, който пожела ликът на Апостола да вдъхновява малките дарители.

Нека припомним и дарителската сметка:

ИНВЕСТБАНК АД
До: ИК ЗА ИЗГРАЖДАНЕ ПАМЕТНИК НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ
Адрес: Р. България Троян 5600 ул. „Ангел Кънчев“ 4
BIC: IORTBGSF IBAN: BG74IORT80481092106900
Име на клиента: ИК ЗА ИЗГРАЖДАНЕ ПАМЕТНИК НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button