Дни на изпитание са!

Изпитание за човешките добродетели, които често смятаме за даденост.

Изпитание за човешките добродетели, които често смятаме за даденост. Но те не са. Никой не е длъжен да подкрепя общността, в тежки за нея времена. Защото, то е ясно.

Каквото за всички, туй и за гол Хасан.

Ако всички ние се чудим, как ще посрещнем нуждите на семействата си, бизнеса се чуди, как ще посрещне нуждите на всички работници. Точно за това, така се впечатлявам от хората, които в труден и за себе си момент, даряват. И то го правят без да търсят ни разгласа, ни популярност. Дори, всъщност, не позволяват да се говори и пише за техните жестове. Реших, напук, както неведнъж съм правила, да послушам сърцето си, и да напиша за тези, които знам.

Провокирана бях от една друга статия.

В нея прочетох за сторени добри дела. Но не знам, може би от бързане и стрес, не бяха споменати нито с дума, нито с намек дори, хората, които реално са дарили, за да станат възможни тези добри дела. Няма да навлизам в полемика има ли нужда да се изпълняват предписанията към общинските здравни заведения, за изграждане на помещения, в които да се посрещнат евентуално заболелите и потенциално заразни пациенти. За такива неща се доверявам на професионалистите. А професионалистите в цял свят казват – трябва социална изолация, трябват защитни мерки и средства. Защитни средства трябват най-вече за хората на предната линия. За Лекари, Фелдшери и Медицински сестри.
      Така се случи, че разбрах, в нашите две болници няма сериозни проблеми. На фона на недостига на защитни средства не просто в България, а в целия свят, при нас си има всичко. Дори разбрах, че имаме изградена приемна за пациенти, при които има съмнение за заболяване с COVID-19 към филиала на Спешна помощ .        Дни на изпитание са

Тук е мястото, на което искам да кажа, че тази приемна е почти изцяло дарение от две фирми. „Перфектстрой“ изгражда конструкцията, (на стойност около 3000 лв.) с изключителното съдействие на председателя на общинския съвет инж. Петко Пенков.  Мариян Манджуков дарява остъклението (на стойност около 600 лв.).
За г-н Марин Радевски каквото и да се каже, все ще е малко. Но това едва ли е изненада за някой. Сега е времето, в което трябва дори най-върлите му опоненти да сведат очи и да замълчат. Освен, че от началото на кризата е снабдил двете болници и бърза помощ неколкократно с маски, освен, че е дарил на белодробната болница 1000 лв. за защитно облекло и над 2000 ръкавици, освен, че е дарил на фонда 10 000 лв., той е направил още нещо. Внесъл е авансово местни данъци и такси за над 99 000 лв. За да може община Троян да ги използва в тези тежки за всички времена.

Това също може да се каже и за Искра Петрова, много се труди. Не знам какво работи и кога намира време, но все помага
Дни на изпитание са. Изпитание за човешките добродетели, които често смятаме за даденост.

Автор:
Иванка Църова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button