Жителите от Врабево са пример за поведение по време на извънредното положение

От 13.03.2020 в България  е в извънредно положение заради превенцията в борбата срещу невидимия враг-COVID-19.
Преустановeни се посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити места. Учениците учат онлайн, повечето служители работят „ХОУМ ОФИС“. Хотели, заведения са затворени.  Доста наши сънародници се прибраха от чужбина.
Органите на МВР oрганизираха контролно-пропусквателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и проверяват целта на пътуването на гражданите.
По този начин доста възрастни хора останаха сами, без да имат помощ по селата. Това ни даде повод да потърсим Кмета на троянското село Врабево,  Александрина Игнатова, да ни разкаже каква е обстановката в село.

Здравейте, г-жо  Игнатова

 1. Вие сте кмет на едно от големите села в Община Троян – с. Врабево. Каква е обстановката по време на пандемия?

-Във Врабево  обстановката от началото на пандемията е спокойна. Въпреки наложените ограничения и мерки сред населението няма паника. Хората се отнасят с отговорност към себе си и околните, което от своя страна допринася (до колкото може) за нормалното протичане на ежедневието. Трудно е, но успяваме с общи усилия да се борим с COVID -19

2.Възрастните хора в селото успяха ли да се адаптират към обстановката?
– Възрастните хора спазват реда и препоръчителните часове за пазаруване. Даването на пенсии премина контролирано и безпроблемно. Обгрижваме хората, които имат нужда от нещо.

3. Има ли жители  на Врабево, които се прибраха от чужбина и това създаде  ли проблеми?

– Има много хора, които си самоналожиха карантина след прибиране от чужбина без да е официално необходима. Има и такива под официална, които я спазват стриктно.

4. Какво ще споделите като кмет за финал?
– Искам да благодаря на жителите  на Врабево, че са много  отговорни. Те  са пример за поведение.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button