Качествени снимки за вашия сайт

Когато изграждаме своя уебсайт, обикновено имаме точно един шанс да го направим наистина атрактивен. Това е важно за нас, независимо дали е лична или професионална страница, блог или е-магазин.

Фотографиите са неизменна част, когато представяме продуктовата си гама. Освен това те са сравнително достъпен за всички начин да направим нашия онлайн портал привлекателен за окото, без да прибягваме до софтуерна разработка, която е едновременно прекалено тежка за употреба и поддръжка, а и твърде скъпа.

Какво по-добро, ако заложим на семпъл сайт и снимки, които наистина си заслужават.

Качествени снимки cн.1

Освен това хубавите снимки са едно от най-важните неща, които трябва да имаме предвид при изготвянето на нашия сайт. Те придават завършен вид на неговото оформление и ще спечелят много нови клиенти за нашия бизнес.

Продуктовата фотография за онлайн магазини е задължителна, когато продаваме скъпи или луксозни стоки.

Дрехите и играчките също традиционно винаги са придружени от визуални илюстрации на продуктите. Дори при споделяне в социалните мрежи публикациите без снимка не набират особена популярност.

Вместо обаче да бързаме да си набавим каквито и да било снимки без оглед на качество, редно е да помислим за първото впечатление.

Нека претеглим за момент какви реакции провокираме у посетителите. Ако снимките са некачествени, може ефектът да е дори обратен на търсения! Неприятен ефект може да се получи и ако обликът на уебсайта някак се различава от общия вид на онлайн магазина.

Качествени снимки cн.3

В днешно време потребителите са все по-взискателни към онлайн пазаруването. Доверието на подобни скептици можем да спечелим само с пълна откровеност! Предлагаме и няколко начина да постигнем това.

Качествени снимки cн.4

За безупречния вид на интернет портала си можем да помислим за макро фотография или 360-градусова фотография. Все пак когато предлагаме стоките и услугите си на някого, е добре да покажем, че сме в час с последните технологии и модни тенденции. На какво ще се спрем зависи най-вече от конкретните нужди на нашия портал.

За какво можем да използваме макро снимки?

Те са идеални за всякакви дребни предмети! Малки, детайлни джаджи, авточасти, подправки, дори храна – подобни продукти имат нужда от пълното внимание на купувача.

Единственият начин да представите продуктите си в тяхната най-добра светлина е да им подарите професионална фотосесия. Така ще можете да ги покажете едновременно в детайл и в най-бляскавия им вид.

-Покажете всичко с 360-градусови изображения!

Обувки, чанти и всякакви модни аксесоари, часовници, бижута, очила и всякакви други луксозни стоки, автомобили и прочее – всяка една от тези стоки изглежда толкова добре, когато можем да я огледаме от всички страни.

Професионалните ежиссура от “Фото Про” знаят, че добрата снимка не е случаен, а търсен ефект, постигнат с много труд и мисъл. Важен е подборът на всеки ъгъл, цвят, както и техниката, на която ще се спрем.

Те могат да ви посъветват какви трикове можете да използвате за илюстрациите на сайта си. Същевременно с това знаят, че прекалената ежиссура може да придаде изкуствен вид на фотоса и внимават по отношение на това кога да се намесят и кога да снимат естествените образи и ситуации. Именно амалгамата от артистицизъм и реализъм придава истинския чар на продуктовата фотография.

-Заложете на семплите неща и… със сигурност не прекалявайте!

Качествени снимки cн.5

Може би сте забелязали, че истински въздействащите илюстрации имат изчистен вид. По този начин можем ясно да акцентираме върху таргетирания продукт и едновременно с това го правим по ненатрапчив и елегантен начин.

За целта помислете дали да заложите на бял, едноцветен или шарен фон. Всичко това зависи от посланието, което бихте искали да излъчвате.

Ако се затруднявате да вземете решение, можете предварително да разгледате каталози на студиото, с което възнамерявате да работите.

-Ескпериментирайте смело

Помислете какво вие самите бихте харесали като посетител в сайт като вашия. Ако ви липсва опит във фотографията, посъветвайте се с експертите на “Фото Про”.

 

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button