Донка Михайлова: Опасните детски съоръжения в Троян ще бъдат подменени

На редакционната поща  получихме писмо изпълнено с много тревога от  г-жа Росица Илиева, която  е загрижена за безопасността  на своята рожба, когато посещават   детския кът пред Информационно-културен център заради опасни детски съоръжения. (БЕЛ на редактора: След проверка из града  устаноовихме,че подобна е ситуацията и  в ж.к. Лъгът,  и в другите квартали на града).

Молбата на гражданката е  да проучим и отразим какво се случва по централната детска площадка. Повече от една година, ако не и  две, родителите  треперят, когато децата им се качват на пързалката, да не би някое друго дете да го бутне и да падне.

„Трябва ли винаги да се стига до злополука, за да се вземат нужните мерки?!“, завършва писмото си загрижената майка.

Веднага  потърсихме за  съдействие ръководството на   Община Троян  и по-точно, кмета Донка Михайлова. Описахме случая по сигнала.

Днес получихме и  отговорът от кмета на Община Троян Донка Михайлова, който гласи следното:

На Ваше писмо с наш Вх. № Е-711/05.06.2020 г.
Относно: Сигнал до редакционната поща на Троян Експрес.

Уважаема госпожо Попсавова,

Във връзка с подадения от Вас сигнал, бихме искали да Ви информираме, че през последните седмици Община Троян, със собствени усилия и с участието и дарения на материали и лакове от троянски предприемачи, активно работи за освежаване и подмяна на отделни елементи и съоръженията на детските площадки в града.

След направен оглед и заснемане на текущото състояния на съоръженията в града, бяха определени най-опасните съоръжения, които следва да се подменят, в т.ч. и съоръженията от посочената от Вас детска площадка. Бяха подбрани най-подходящите съоръжения, които да заместят наличните в момента, по отношение на габаритни размери, осигуряващи безопасна зона за игра, съобразно нормативните изисквания, и игрова стойност удовлетворяваща в максимална степен очакванията на ползвателите. В рамките на настоящия месец юни ще демонтираме цитираните от Вас съоръжения и очакваме фирмата изпълнител да достави новите съоръжения, а площадката пред Информационно-културен център да продължи да бъде не само безопасно, но и любимо място за игра на малките деца от Троян, които активно ще ползват площадките и след приключване на епидемичната обстановка.

Надяваме се тези наши усилия да отговарят на потребностите на максимален брой родители и деца, а заедно – Община, родители и деца да продължим да опазваме съоръженията и площадките.

Донка Михайлова
Кмет на Община Троян

Тук трябва да споменем, че такива сигнали получаваме от миналата година. Някои нередности бяха отстранени, но други си останаха по някакви причини.   Надяваме се  проблемите да бъдат решени в името на троянските деца в най-кратък период от време.

 

Related Articles

Back to top button