Националната кампания „Капачки за бъдеще“ в Троян

На 20 и 21 юни, събота и неделя, в 15 града ще бъдат организирани акции за предаване на пластмасови капачки, със средствата от чието претопяване ще бъдат подпомогнати още болници.

Националната кампания „Капачки за бъдеще“ продължава и през 2020 г. От началото на годината е дарена медицинска апаратура на 10 болници – за родилните и детските им отделения, съобщават  организаторите.

Ако сте сред хората, които събират пластмасови капачки, този уикенд (20-21 юни) ще можете да ги предадете и те да се превърнат в апаратура, която да помага на детските и родилните отделения в България. Инициатори и този път са „Капачки за бъдеще“, които за по-малко от 2 години подмениха най-старите кувьози в 22 общински болници в България, като „най-младият“ от тях беше от 1989 година. Успехът постигнаха чрез събиране на пластмасови капачки и дарения. Кампанията продължава да помага, като през 2020 г е дарила медицинска апаратура в други 10 болници за родилните и детските отделения. „От създаването на кампанията през 2017 досега са рециклирани над 260 000 кг пластмасови капачки, като 100% от събраните средства са отишли за дарения“, припомнят основателите Мартина Йорданова и Лазар Радков.

Ако искате да подкрепите кампанията, заповядайте на: 20.06.2020 (събота)  в  Троян – 10:00 – 12:00 – Парк „Къпинчо“. Там ще ни чака чаровната Милка Стаевска(0878837631), която като пчеличка изпразва „Сърчицето“ пред Информационно-културния център(спрях да ги броя), в Дебнево, Врабево, Орешак. В събота тя ще ни чака независимо дали вали или не. 

Нека припомним, че ден преди най-хубавия пролетен празник „Благовещение“ през 2019 година за троянското АГ отделение към МБАЛ в града бе празник. Благотворителната организация ”Капачки за бъдеще” в лицето на младите Мартина Йорданова и Лазар Радков подари кувьоз за отделението. Старият бе от 1985 година.

Благодарим на ВСИЧКИ, на които им пука за малките общински болници и които са осъзнали, че за да има някакъв ШАНС България да върви напред, то той зависи от това тези, които имат повече възможности (като големите градове), да са солидарни с тези, които имат по-малко възможности! Знаем, че минахме през труден период последните няколко месеца. Но успяхме да се справим – ЗАЕДНО! Сега е време да продължим да помагаме на лекарите и на бебенцата!“, споделиха още организаторите.

Related Articles

Back to top button