Сдружението на Общините с грижа към Общинските пътища

3958 общински пътища в страната с дължина 19501 км се нуждаят от ремонт

 Бургас е домакин на днешното, първо за годината и мандата, изнесено заседание на Управителния съвет на НСОРБ. В него участват също членове на Контролния съвет и гости – областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметовете на общините Царево, Сунгурларе, Созопол, Малко Търново, Айтос и Приморско, заместник-кметове.

Кметът – домакин и член на УС Димитър Николов приветства колегите си с „Добре дошли“, като първи гости на новоизградения Международен конгресен център.
Заседанието започна с разглеждане на два анализа – Анализ на изпълнението на общинските бюджети за 2019 г. и Актуален анализ на състоянието на общинската пътна мрежа – на експлоатационното състояние.
В това заседание на УС на НСОРБ, кметът на Община Троян Донка Михайлова,   докладва информация за общинската пътна мрежа в страната. В доклада си тя съобщи, че  3958 общински пътища в страната с дължина 19501 км. се нуждаят от 5,3 млрд. лв. за възстановяване на нормалното експлоатационно състояние.
„УС прие предложението ми в преговорите за Бюджет 2021 г. да предложим създаване на Национална програма “Общински пътища” с годишен бюджет 300 млн. лв.“, споделя Михайлова още
В дневния ред са включени още важни теми, като Консолидирана позиция на НСОРБ по Бюджетна процедура 2021; Процедура за избор на представителите на общините в Регионалните съвети за развитие; Резултати от първите заседания на постоянните комисии на НСОРБ и др.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button