Ще има „Традиционен панаир на занаятите“ в Орешак

Община Троян организира  „Традиционен панаир на занаятите“, с. Орешак, който ще се проведе в периода 14 – 16 август 2020 г., съобщават от общинска администрация. Може и да настъпят промени, които ще са зависими от ситуацията в момента.  Ще участват занаятчии и производители при спазване на строги противоепидемични мерки. Посетителите ще могат да разгледат и закупят автентичните произведения, както и да участват в изработването им.

Ще бъдат  представяни само произведения на български занаяти и изкуства, и стоки собствено производство.  Занаятчиите  трябва да  притежават съответно валидно Майсторско свидетелство или диплома, удостоверяваща квалификация в областта на изкуствата и занаятите, или сертификат/декларация за произход на произведената и продавана стока.

Тази година теренът за „Традиционен панаир на занаятите“ е намален. Ще започва от  Националното изложение   в посока Троян.  В посока Троянски манастир няма да има сергии.

Няма да има павилиони за бързо хранене (бира-скара). Само заведенията в Орешак могат да изнесат барбекютата пред  входа, но без маси.

Дали ще бъде изнесена (както всяка година) „Иконата на Света Богородица Троеручица“    от Троянския манастир, ще се разбере в началото на месец август.

За подробна информация и заявка за участие  в Традиционния панаир  в Орешак, който желае може да изтегли прикачените файлове:

Заявка за участие  и  ПОКАНА за участие

Related Articles

Back to top button