Спас Христов – отново випускник на троянското СУ „Васил Левски“ е с Национална диплома

Първият ден като директор на троянското СУ „Васил Левски“ донесе и един прекрасен ангажимент за г-н Ангел Балев.

Началникът на РУО – Ловеч г-н Начев връчи на абитуриента Спас Христов Национална диплома в присъствието на директора на училището и представители на РУО.

Спас и г-н Начев се включиха и в онлайн среща на Министъра на образованието Красимир Вълчев с 40-имата български ученици, удостоени с почетното отличие.

Националната диплома е знак за изключително успешно представяне по време на обучението в гимназиален етап, отличен успех на държавните зрелостни изпити, участие в извънкласни и извънучилищни дейности.

Напомняме, че Спас получи пълни шестици и на двете матури.

Той ще продължи образованието си в най-старото и уважавано българско висше училище – Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Преди две години отново възпитаник на Средно училище „Васил Левски“, Троян получи Национална диплома – това беше Елеонора Марковска, която в момента учи в УНСС.

„Много се радвам, че нашите учители и техните възпитаници се справиха с предизвикателствата на дистанционното обучение. Въпреки всички трудности, абитуриентите се справиха чудесно с двата зрелостни изпита. Не само Спас, а всички момчета и момичета доказаха себе си и защитиха името на училището“ – сподели г-н Балев, който през последната година до обявяването на директорския конкурс беше изпълняващ длъжността директор и отблизо наблюдаваше процеса на онлайн-обучението.

Спас Христов – отново випускник на троянското СУ „Васил Левски" е с Национална диплома
Дипломата на Спас Христов
Снимка: СУ“Васил Левски“ Троян

Източник
Пресцентър на СУ"Васил Левски"Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button