Добрата новина! СУ „Васил Левски“ Троян спечели голям проект

Добрата новина днес е, в Троян ще има изграден един уникален, модерен, невероятен център, в който учениците ще учат по нов, съвременен начин
СУ „Васил Левски“ Троян е единственото  в област Ловеч, което бе одобрено за „големия грант“ за изграждане СТЕМ-център. То е на   15-то място от избрани  50 големи  училища в страната след онлайн интервю преди седмица. За троянското училище са отпуснати  300 000 лева.

Нека припомним какво се случи преди  това

Средно училище „Васил Левски“ – Троян успешно премина двата кръга на „отсяване“ на кандидатите и днес в „онлайн-формат“ премина и последния, трети етап от кандидатстването. Изпълняващият длъжността(вече) директор, Ангел Балев заедно с екип от различни методически направления защити проекта си „Наука и технологии“.

Какво означава STEM?

В превод STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) е обучение чрез методите на науката, технологиите, инженерството и математиката.

Децата взимат участие в експерименти, биват насърчавани да споделя идеите си и да допринася за развитие на групови проекти. Активното участие и обучение чрез практическо приложение и преживяване на наученото, са основните принципи залегнали във всеки урок.

Вече може да се гордеем, че в нашия град ще има такъв СТЕМ – Център!

Честито на екипа, който защити проекта!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button