Още едно райско кътче в Троянския Балкан

Разходка до Социален комплекс за възрастни, Орешак - Видео

Сега ще Ви разходим до едно много интересно и красиво място в Троянския Балкан и по-точно в село Орешак.

Това китно село всички го свързват с Троянския манастир „Успение Богородично“,  Природонаучния музей село Черни Осъм, училището за планински водачи, но малцина знаят, че в полите на Балкана има едно местенце, което е рай. Това е Домът за пенсионирани военнослужещи, ветерани и военноинвалиди на Министерството на Отбраната (Социален комплекс за възрастни).

Още едно райско кътче в Троянския Балкан
Една от вилите

Преди много лета е било Ваканционно селище.  Там са лагерували деца на военни. През 2006 година от Министерството решават да променят статута на  този лагер и го обновят. На 10 май 2007 година  се открива официално Социален комплекс за възрастни (дом за почивка) „Български войн“. Патрон  на дома  се приема св. Георги Победоносец .

Социалният комплекс е разположен на терен от 22 дка във вилната зона на Орешак – едно прекрасно място в полите на Балкана, недалеч от Троянската света обител. Тук трябва да споменем, че земята манастирска и е дарение от  Обителта.

Материалната база в Дома се състои от пет модерни самостоятелни вили. Всяка от тях разполага с по 10 уютни самостоятелни стаи с по 2 легла и санитарен възел, TV с кабелна телевизия, хладилник. Всяка вила разполага с всекидневна, столова, библиотека, перално помещение със сушилня за лични нужди.

Тук  има възможност за дългосрочен и  за краткосрочен отдих. Краткосрочният  е за 5, 7, 10 и 15 дни. Дългосрочното настаняване е за повече от три месеца.

Какво и колко се плаща за краткосрочен отдих?

Изпълнителната агенция  „Военни клубове и военно-почивно дело“ определя стойността на заплащане за един ден, като включва нощувка, храноден и ДДС

Грижата за настанените лица е поверена на екип от професионалисти.

Телефон  за връзка: 0892606909 Пламен Вачев

Повече за това райско кътче може да изгледате във видеото.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button