Добрата новина!В Черни осъм вода има!

След публикувания сигнал от читателите вчера за безпричинното безводие в троянското село Черни Осъм и подадената от нас и кметът Марин Сираков информация в Община Троян(и бърза реакция от страна на административно ръководство), днес аварийна група на ВиК „Стенето“ бе изпратена за да провери какво се случва. Открит  бе теч по трасето на водата. Повредата бе отстранена и жителите и гостите на селото вече се наслаждават на водното удоволствие.

След публикуването на статията „По вода ходят, а жадни стоят“ вчера бяхме обвинени във Фейсбук в сервилност (раболепничене, раболепие, угодничество, угодливост). Към кого обаче не разбрахме. Също така за  написани глупости чрез клишета и т.н.  След спор с други фейсбук – приятели се оказа, че  сигналите  от нашите читатели отправени  във връзка с водоподаването са глупости.  Беше споделено в социалната мрежа от същия читател,  че вода няма в цяла България и няма смисъл да разлайваме кучетата. Водата била на държавата (ние си  плащаме за да ползваме това  природно съкровище чрез доста солидна сума за кубик).

Но какво се оказа на практика.

Оказа се, че това е теч  в системата на В и К  от дълго време, но досега  не е отстранен. Може да има и други течове се съмнява кмета  на селото Марин Сираков. Също така той призова всички жители да пестят водата, защото периодът е засушителен.

Сега остава да видим какво се случва със системите на ВиК  в другите села на Община Троян. Ще ви информираме своевременно.

Изгледайте видеото.Добрата новина!В Черни осъм вода има!

Добрата новина!В Черни осъм вода има!
W

Свързани статии

Back to top button