Поредна награда за ученици от СУ „ Васил Левски“ Троян

За поредна година екип от ученици при СУ „ Васил Левски“, гр. Троян се включи в конкурс, организиран ежегодно от Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), Европейски информационен център „Европа Директно“- София и Европейски потребителски център.

Тази година темата на конкурса беше „ Моят зелен град“. Обявеният конкурс беше посветен на Европейската година на „по-зелените градове“ 2020 и насочен към училищата, работещи по европейски проекти и европейска тематика. Всички разработки трябваше да акцентират върху красотата на нашите градове, както и на дейностите, провеждани за тяхното запазване и развиване в екологична посока.

   Екипът, включил се в предизвикателството се състои от петима ученици от 12“б“ клас: Борис Самичков, Иван Пеевски, Михаил Хитров, Павел Самичков и Симеон Бояджиев ( двама от тях бяха сред победителите и на миналогодишния конкурс), а ментор за втора поредна година е Поля Минкова, техен учител по Англиийски език и класен ръководител. Момчетата представиха текст, описващ красотите на малкия ни китен град. Заедно с описанията бяха направени и предложения какво може да се промени, за да стане Троян „по- зелен“ и екологично по- чист. Към текста бяха изготвени презентация и плакат. Кратко видео, заснето в рамките на града, пък пренесе журито в атмосферата на града ни. Отборната работа, макар и по време на ваканция, даде своя резултат. Екипът е сред тримата победители (ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ (2 отбора) – Кюстендил и ЗПГ „Климент Тимирязев“ – Сандански), които получават награда- участие в еко- лагер, който поради специфичната здравна обстановка, тази година ще се проведе под формата на Зелени еко дни през месец септември.

Предстои да бъде организиран такъв ден в град Троян, където отборът от СУ „ Васил Левски“, заедно с представители на институциите, организиращи конкурса, ще се включат в дейности посветени на „по- зелените градове“.

Гордеем се с такива ученици!Отбор от СУ „ Васил Левски“ с награда в конкурса „Моят зелен град“

Източник
Пресцентър СУ"Васил Левски"

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button