Нови успехи на младите огнеборци от Троян

   На 13.10.2020 г. в Ловеч се проведе турнирът на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ за преходната купа „Юлиян Манзаров“. Турнирът се осъществи по проект на Българската федерация за пожароприложен спорт и е част от Националния спортен календар. Съорганизатори на състезанието са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР; община Ловеч; Националният дворец на децата – МОН; Регионалното управление на образованието – Ловеч; фондация „Ангели от Лим“. 

  Участваха осем отбора от страната, като в изключително оспорвана надпревара отборът от СУ „Васил Левски“ – Троян се класира на престижното 3-то място, след отборите на Шумен и Айтос. 

Традиционно отборът ни се ръководи от учителката по физика госпожа Милкана Христова и включва ученици от 7. до 10. клас. Със своята бързина, техника и противопожарни умения троянските момчета ни накараха да се гордеем и заедно с успеха им да си спомним за Юлиян Манзаров, който пожертва живота си, за да спаси съучениците си от ледената прегръдка на река Лим и да остане завинаги в сърцата на хората с доброто, което винаги ще се помни.

Училищното ръководство и учениците от сърце благодарят за всеотдайната помощ на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Троян в лицето на нейния началник главен инспектор Петър Стефанов Петров.Нови успехи на младите огнеборци от Троян

Източник
Пресцентър СУ "Васил Левски"

Свързани статии

Back to top button