„Селфи с Европа“ в Троян – много емоция

Гласувайте онлайн за наградата на публиката "Селфи с Европа"

Ученици от ПГМЕТ „Академик Ангел Балевски“, СУ „Васил Левски“, СУ „Св. Климент Охридски“ в град Троян и СУ „Васил Левски“, с. Черни Осъм взеха участие в инициативата „Европа в моя град: промяната в Троян“, която се проведе на 14 октомври 2020 г., празника на град Троян в залата на Информационно-културния център.

Как се промени Троян след влизането на България в ЕС, какво беше направено с европейски средства в града?

На този въпрос отговориха ученици на Троян от 6-12 клас в конкурса „Селфи с Европа“. В отбор по четирима, младежите трябва да открият определен обект, реновиран с европейско финансиране, да се запознаят с неговата история и си направят атрактивно и оригинално селфи.

Жури е състав зам.-кмет  на Община Троян Розалина Русенова, Мариела Петрова  – изпълнителен директор на Регионално сдружение на общини  – Централна Стара планина(РСО) и Галина Михнева – изпълнителен директор на Габровска търговско-промишлена палата след изслушване на презентациите определи  за първенец в състезанието отбор „Планинарци“ от  СУ“Васил Левски“ село Черни Осъм,  на второ място – СУ“Васил Левски“ Троян , СУ „Св.Климент Охридски“ и ПГМЕТ „Акад.Ангел Балевски“.

Мариян Хаджийски от 6Б клас, който единствен разказа , а не чете своето представяне за избрания от него обект получи награда- ваучер за 20 лв от книжарници „Хеликон“

Докато журито взимаше решение за победителите, организаторите на събитието провокираха  участниците с дискусия за идеи и обекти, в които да се инвестират европейски средства през следващия програмен период 2021-2027 г. Троянските ученици предложиха доста добри  идеи за града- боулинг зала,  алея за каране на ролери , и др. Ще чуете  във видео материала.

След празника на Троян всички снимки от конкурса „Селфи с Европа“ са публикувани във фейсбук страницата на Европа Директно – Габрово. Снимката с най-много лайкове ще получи Наградата на публиката.

След успешното събитие на инициативата „Европа в моя град: Промяната в Троян“, дойде ред и на публиката да отличи най-атрактивната и оригинална снимка на участниците от община Троян в конкурса „Селфи с Европа“. Това е вторият етап от състезанието

В срок до 09:00 часа на 19 октомври (понеделник) 2020 г., може да гласувате само с емотикон „Харесвам“? за най-атрактивната и оригинална снимка от посещенията на отборите на обекти, обновени с европейско финансиране.
Победител за наградата на публиката ще бъде отборът, чиято снимка е събрала най-много харесвания!
Всяко гласуване след посочения краен срок, както и с емотикон, различен от посочения в условията, няма да бъде отчетено!
Инициативата „Европа в моя град: промяната в Троян“ се реализира с активното съдействие на Община Троян и се съфинансира от Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ (DG REGIO) на Европейската комисия.

Отборът победител ще получи ваучер на стойност от 40 лв от книжарница „Хеликон“.

Събитието се реализира с активното съдействие на Община Троян и се съфинансира от Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ (DG REGIO) на ЕК. Организатори на проявата са Европейски информационен център „Европа директно” Габрово, Областен информационен център – Габрово и РСО „Централна Стара планина”.


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button