Механа в Орешак предоставя безплатен обяд за медици в Троян

Лекарите, полагащи грижи за болните от COVID-19 в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян, всеки ден получават безплатен топъл обяд.

Той се приготвя и доставя от персонала на една от големите механи в троянското село Орешак заедно с Радослав Чолаков(Роко) и Момчил Акимов, по идея на народния представител Иван Миховски. За идеята разказва пред Даниела Балабанова, кореспондент на БТА,  самият Батолов.

   Идеята е на собственика Красимир Батолов. Преди време е сбъднал своята мечта и от бащината си къща е направил механа, с която да изкарва прехраната на семейството си. А сега и да помага на хората, които са на първа линия в борбата с коронавируса, разказа той за БТА.
    Осигурил е и две шатри за двора на лечебното заведение, предназначени за изчакване на пациентите за PCR-тестове.
„Дойде ни идеята да направим нещо за хората, които са на първа линия, да ги храним, докато ни издържат силите. Дали ще готвим за 10 или за 30 човека за нас не е проблем. Намерихме и хората, които да помагат с хранителни продукти“, каза Батолов.
Въпреки че ресторантьорският сектор е един от най-засегнати в пандемията, Батолов счита, че лекарите трябва да се подкрепят, тъй като те се борят за човешките животи.
Той споделя, че отливът от клиентите от края на октомври е 70-80 процента. Затова разчита на приятели и съмишленици –  Радослав Чолаков(Роко) и Момчил Акимов, за да продължи с благородната кауза и е сигурен, че добрите хора ще се увеличават.
„Трябва да сме хора, защото времето е много трудно. Ако ние не си помагаме, няма кой да ни помогне“, добави Красимир Батолов.Механа в Орешак предоставя безплатен обяд за медици в Троян

 

Автор:
Даниела Балабнова
Източник
БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button