Иван Миховски, ГЕРБ: Във време на война всяка помощ и подкрепа е важна, особено навреме

Във време на война всяка помощ и подкрепа е важна, особено ако е навреме. Това каза днес народният представител Иван Миховски, който заедно с общинския съветник от ГЕРБ в Троян Красимир Батолов доставиха и сглобиха две шатри пред Белодробната болница в града. Това е и в изпълнение на призива на премиера Бойко Борисов лекарите да са пред болниците и да посрещат, изследват и успокояват хората.

Миховски и Батолов са разговаряли с управителя на лечебното заведение д-р Цветомила Дудевска. Тя ги е уверила, че ще оборудва шатрите за пробонабиране и улесняване на хората, които се нуждаят от лечение в здравното заведение, което от капацитет 79 легла е почти изцяло обособено в момента за лечение на болни с COVID 19 – 69 легла. Ние ще бъдем наистина на една ръка разстояние за хората, които се нуждаят от нас, тук ще се извърша пробонабиране и селектиране на болните – тези, които са със симптоми ще бъда насочвани към ковид-кабинета, а онези, които нямат нужда от хоспитализация ще получават указания, подчерта д-р Дудевска.

Не съм лекар и не мога да съблека костюма и да вляза в COVID отделенията, както призова министър Костадин Ангелов. Но мога да направя друго и го правя. Защото в момента ние сме във война, имаме приятели с положителен тест за COVID 19 и се лекуват в момента, Троян е община с много положителни случаи, а и имаме възрастни родители и семейства, които искаме да опазим, има хора, около мен, за които съм загрижен. И правя това, което е по силите ми, и дано всеки се включи в тази битка с каквото може, за да победим заедно инфекцията. Тя е страшна, но най-страшна от всичко е злобата, малодушието, липсата на отговорност, сподели Миховски.

Шатрите са собственост на Батолов, и са били предназначени за празненства, но по думите му, днес не е време за празници, днес е време за спасяване на животи и каквото можем трябва да направим, за да облекчим работата на лекарите, счита той.
Готовите вече шатри ще посрещат болни или хора със симптоми, ще ги напътстват, ще им указват съдействие, ще се вземат проби извън основните сгради, както е инструкцията и на министъра на здравеопазването, поясни д-р Дудевска. По думите й това ще облекчи както пациентите, така и работата на колегите й, които работят от самото начало на пандемията и вече са изключително изморени.

Източник
Прессцентър ПП Герб

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button