Добре дошли в Орешак!

Вече никой няма да се съмнява, че влиза в троянското село Орешак, благодарение на надписа на дървената конструкция под формата на къщичка с цветарник с табела „Добре дошли“.

По този повод се срещнахме с кметицата на селото Марияна Генковска, за да ни разкаже повече за историята на така чаканата табела „Орешак“.

Още с встъпването й в длъжност като кмет на Орешак в главата на Генковска има идея за „Вход и изход“ на селото. Консултира се с общинска администрация и решава от името на местното кметство да подаде и проект „Повишаване ролята на гражданското общество за подобряване облика на с. Орешак“ в Общински форум през месец юни. Той е одобрен за 1190 лв.(от Общината) и с личен принос – дарение от 278.16 лв.

С нелеката задача да се направи дървена конструкция с цветарник и изписването на табелата от двете страни се заема Марин Орбов, бизнесмен от селото.

От кметство Орешак благодарят на общинска администрация в лицето на Донка Михайлова и дарителите за това начинание – Веселин Радев (председател ма кметски съвет в селото), инж. Мариян Данчев – общински съветник и Тони Радулов (фирма“Елеганс“).

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button