Доброто е около нас и може да предизвика добро!

Ценното е да се научим да влагаме от себе си когато подаряваме, отбелязва Таня Цветкова

Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири – подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В нея участват и социални предприятия и хора с увреждания.

В подкрепа на тези творци създадохме рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“. Всяка седмица ви срещаме с един от участниците, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

В рубриката „Радиомагазинче Надежда“ тази неделя гостуваме на Таня Цветкова. Тя е е социален предприемач и създател на социалното предприятие „Ателие Декор“ в Троян.

И в неделя при нас ухае на портокали, защото имаме празнични поръчки. Не всеки месец в годината е декември. Време за споделяне, приятели, доброта… изработваме красив продукт, който да бъде споделен с близките, казва Таня.

Създадени сме като социално предприятие по проект, финансиран от Местна инициативна група. Управителят на фирмата е с увреждане, към момента още пет човека с над 75 процента увреждане творят и получават увереност, че могат.

Таня е родител на три здрави деца, но си дава сметка какво означава социална изолация и да си затворен за дълго вкъщи, как това ощетява личността. Тя вдъхновява хората, които нямат много варианти за пълноценна реализация и самочувствие, като им дава техниките и знанията за ръчна изработка на тематични сувенири и подаръци, корпоративни подаръци, DecorBox – Кутия на въображението.

Благодарни сме на фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, те ни допуснаха , ние отговаряме на правилата за участие. Чрез дамите, които пазаруват, достигнахме до много точки на картата, не само в България. Свързват се и дами, които са в чужбина, но молят да организираме пратки за техните близки в България. Имаме пратка и за Америка. По този начин стоплихме много сърца, които са далеч едно от друго. Отзивите за нашата работа са прекрасни!

И Декор бокс-Кутията на въображението вече е тествана, има абонаменти за следващата година. Кутията е насочена към деца на възраст 3-14 години- да творят да развиват креативност, фина моторика. Проектите вътре включват материали и видеоинструкции, QR код отвежда към специализиран видеоканал. Децата се учат, че важен е пътят, а не перфектният краен резултат.

Ценното е да се научим да влагаме от себе си когато подаряваме, отбелязва Таня Цветкова.

Източник
БНР

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button