Пламен Войков отново има нужда от кръвопреливане

Пламен Войков отново има нужда от кръвопреливане. Троянецът страда от таласемия и ежемесечно се нуждае от донори за кръв, съобщиха от БНР.  За  това  и ние писахме  миналата година в статията „Вълна от съпричастност към троянския младеж Пламен“ и в електронната медия Oblasta.com

През миналата година Община Троян чрез различни инициативи, проекти и дарителски кампании е подкрепила много нуждаещи се лица. Активно се включва и бизнесът като дарява продукти, които произвежда. Общината е помогнала и на семейството на Пламен Войков.

За заболяването на Пламен Войков, сме разказвали в репортажи за трудностите, които среща семейството. Бащата на момчето Георги Войков благодари на всички хора, които са се отзовали през годините. В момента семейството отново има затруднения и всеки, който желае да помогне, може да се обади на Георги Войков, бащата на Пламен – на номер 0889 77 42 66.

Въпреки пандемията от коронавирус и по-трудния в икономически аспект живот на хората добротата и съпричастността да се даряват средства за различни каузи не е загубена, казва Марияна Николова, началник Отдел „Социални и здравни политики“ в Община Троян. Тя допълва, че през миналата година чрез кампании и проекти много хора са получавали помощ и подкрепа.

„Приключихме кампанията по „Дари на непознат“, която ежегодно от четири години реализираме, в която граждани на Троян чрез дарения подпомагат нуждаещи се лица, които са идентифицирани от общината“

В община Троян има 560 самотно живеещи лица“, допълни Николова:

„Това е една голяма група хора, които живеят изолирано в малките населени места. Чрез кметовете на общината, чрез програмите, които имаме за пазаруване на храни и лекарства, чрез услугите „Домашна среда“, общината се стреми да помогне тези нуждаещи се лица“.

Община Троян помага и на семейството на Георги Войков. На Пламен Войков още като дете непрекъснато му се прелива кръв в Специализираната болница за активно Лечение по онкология в София. Днес момчето е на 28 години, но нуждата от кръвопреливане остава.

Заради пандемичната ситуация и липсата на пътници много междуселищни автобуси не изпълняват транспортните си схеми и ситуацията принуждава семейството да търси друг транспорт, за да стигне до болницата в София и да се върне след това обратно в Троян.

„Транспорт има само сутрин, обаче няма за връщане, което не ни удовлетворява. Затова търсим коли, постоянно“, обясни Георги Войков, син на Пламен Войков.

Семейството и днес среща финансови затруднения.

„120 лева плащам наем и 100 лева за път, едва издържам“, каза Георги Войков.

Община Троян предоставя общинско жилище на семейството на Пламен Войков и покрива разходите за транспорт до София и обратно, подчерта Марияна Николова.

„За лечението на Пламен Войков общината помага чрез заплащане на транспортните разходи, като има решение на Общинския съвет от 2008 година и общината го изпълнява – месечно заплащаме транспорта на господин Войков и сина му до София и обратно, като без значение дали ще ползва автобус или лек автомобил, общината заплаща този разход“.

Ето и координатите на семейството.

0889774266 Георги Войков,
Троян, ул. „Ген Карцов“ 163
Колко малко трябва хората да си отворят сърцата към доброто!

Източник
БНР

Свързани статии

Back to top button