Председателят на ОбС Троян има заместници

Председателят на Общински съвет (ОбС) Троян има  заместници. Те са четирима и за представители на групите в Общинския съвет. Това решение  бе прието от общинските съветници на  на  първото заседание за 2021г.

Още през 2019-та година бе дебатирано председателят на ОбС да има заместници, но тогава до разбирателство не се стигна в Председателския съвет. Тази година  се стигна до консенсус между председателите на групи – ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и „Глас народен“

Преди да гласуват решенето и  кои ще са заместниците, съветниците имаха разисквания относно числеността им –  четирима.  Инж. Васил Радойчевски (БСП) и бившият кмет Минко Акимов (ГЕРБ) бяха на едно мнение се опитаха да обяснят на колегите си, че не е необходимо от толкова заместници на Пенков (вижте във видеоматериала от 1:41 час).

Троянските съветници  не се съгласиха и пристъпиха към гласуване на предложените кандидати  Лалю Драголов от ГЕРБ ( 27 гласа „ЗА“, 1 въздържал се ), Владислав Кардашимов от БСП (29 гласа „ЗА“), Николай Тодоров(16-„ЗА“) от „Глас народен“ и Младен Мондешки от ДПС ( без „Против“ и с 27 гласа „ЗА’) чрез обикновено гласуване бяха одобрени от техните колеги.

Единствено групата на ВМРО няма представител.

Заместниците на инж. Пенков са с ограничени правопомощия.  Няма да получават допълнително възнаграждение и ще участват в Председателския съвет.

По време на извънредното положение заради COVID-19, ще се спазват противоепидемичните мерки и четиримата заместници няма да са заедно на едно място.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button