Къде е истината за казуса „Добродан“- видео

Къде е истината за казуса „Добродан“, това бе темата, която вълнуваше  собственика и  работниците на дърводелски цех в Добродан, община Троян, област Ловеч,  който не работи в момента заради  изключено електрозахранване. За днес беше официално съобщено от Красимир Христов, че ще има протест на разклона за селото по републикански път Троян -Ловеч.

Наш репортер отиде на посоченото място (разклона за Добродан), но се оказа, че няма протест. От патрулната кола на МВР разбира, че ще е пред Общината в 13:00 часа. само да уточним, че  информация за промяната няма. Репортерът веднага тръгна към Троян за да отрази събитието.

И така  Христов и 20-те работници обявиха тяхната истина в 13:00 часа и  бяха поканени от кмета на община Троян Донка Михайлова за да преговарят и се стигне до някакво решение на проблема.

Според Община Троян  три години  вече Красимир Христов не изпълнява заповед за забрана на ползване на свой строеж. През това време всички възможни институции, до които той пише, не намират основание за жалбите му.

Сигналите за незаконни строежи са провокирани от остри конфликти между предприемачите Александър Петров и Красимир Христов – собственици на съседни производства в бившия стопански двор на с. Добродан, които до определен момент са работили в партньорство и добросъседство.

Община Троян и лично кметът на Общината Донка Михайлова са  канили неколкократно заедно и поотделно, самостоятелно и с наетите от тях проектанти, предприемачите в опит за намиране на приемливо за бизнеса и на двамата законосъобразно решение за проблемите, свързани с приемане на ПУП на територията.

Съгласие не е постигнато. А във видеоматериала ще чуете истината на Христов

Къде е истината за казуса „Добродан“  – може да видите всичко във видеоматериалите. Преговорите се водиха в кабинета на Донка Михайлова в присъствието на арх. Боян Кръстев,  Бистра Чолакова – зам.-кмет и инж.Николай Хитров – Директор дирекция  „Устройство на територията“ и журналисти.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button