Кмет и общински съветник се заклеха

Кмет и общински съветник се заклеха на 25.03.2021г.  в салона на НЧ „Наука-1870 г.“ Троян.

Във връзка със заповед на Министъра на здравеопазването и новите по-строги противоепидимични мерки, които влязоха в сила от понеделник, 22.03.2021 и важат за цялата страна, насроченото заседание на Общински съвет – Троян за 25 март 2021 г. се отложи за месец април.

За да се спазят нормативните изисквания и срокове, председателят на общинския съвет инж. Петко Пенков свика  заседание на 25 март 2021 г., което  се проведе от 13:30 ч. в салона на троянското читалище, на което новоизбраният кмет на село Калейца – Татяна Стойкова и новопостъпващият общински съветник Радка Бончевска-Атанасова от листата на ПП „ГЕРБ“, която заема мястото на отстъпилия Владимир Шишков, положиха клетва по чл.32, ал.1 от ЗМСМА.

Кмет и общински съветник се заклеха
Татяна Стойкова

Татяна Стойкова е на 41 години и с висше икономическо образование в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ със специалност професионално направление „Администрация и управление“ – Стопанско управление. След завършването си тя практикува професията си в кметство Калейца от 2004 година до ден днешен. Тя спечели 163 гласа срещу 92  на Изолда Петрова от ВМРО.

Кмет и общински съветник се заклеха
Радка Бончевска – Атанасова

Радка Станкова Бончевска-Атанасова, омъжена, с едно дете. Работи от 25 години в Професионална гимназия по механоелектротехника – Троян, област Ловеч. 8 години е учител, като 2 години съвместява с длъжността Технически сътрудник. От 2003 г. до 2009 г. е заместник-директор и през последните единадесет години е директор на ПГМЕТ – Троян.“

За висок професионализъм и принос в развитието на средното и професионалното образование Радка Станкова Бончевска-Атанасова е награждавана многократно от РУО-Ловеч с грамоти и плакети и прием при Президента на Република България.

Кмет и общински съветник след клетвата започват да изпълняват длъжностите си.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button