Ползваме 5% отстъпка от данъка до 31.03.2021г

Ползваме 5% отстъпка от данъка до 31.03.2021г Днес  е последния срок, в който физическите лица могат да ползват отстъпката довнасяне по годишната си данъчна декларацията.

За да се възползват от отстъпката, гражданите трябва да подадат декларацията си по електронен път (с ПИК или КЕП) до 31 март, да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне, напомнят от НАП.

Най-бързо и лесно декларацията се подава през портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП). От приходната агенция съветват потребителите да проверят онлайн и за наличието на стари задължения.
Н

ад 2500 граждани, регистрирани в  офис на НАП в Ловеч , вече подадоха годишните се данъчни декларация. От тях подалите формуляра с ПИК са 1500 , а с КЕП- 500. Други малко над 1200 преглеждат он-лайн предварително попълнената си данъчна декларация, достъпна в Портала за е-услуги на НАП.

Срокът за декларирането на доходите и плащане на данъка за довнасяне тази година е 5 май 2021 г., заради почивните дни около великденските празници. Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата, да се подадат на място в офис на НАП –Троян или в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер.

Ползваме 5%  и информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да получите от сайта на НАП – https://nra.bg/ или на телефон: 0700 18 700 на цена, съгласно тарифата на Вашия телефонен оператор.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button