Напредва санирането на жилищни сгради в Троян

Напредва санирането на 10 многофамилни жилищни сгради в Троян
На провелото се днес, 15 април, публично събитие официално беше даден старт на строително-монтажните дейности за повишаване енергийната ефективност на сградата в ж.к. „Черногор“ № 16, 18, 20 („Арда, Марица, Тунджа“).

Финансирането е на обща стойност 4 442 935,55 лв. и се осигурява чрез ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за 10 сгради с общо 329 жилища и 9 партерни помещения, в част от които се осъществява стопанска дейност. Обновени ще бъдат бл. 11 -„Хисар“ и бл.12 в ж.к. „Лъгът“, бл. 2 и бл. 5 в ж.к. „Младост“, бл. „Строител“ на ул. „Васил Левски“ № 332, бл. „Машстрой 2“ на ул. „Лъгът“ № 2; МЖС в ж.к. „Черногор“ № 16,18,20 – „Арда, Марица, Тунджа“, МЖС на ул. „Христо Ботев“ № 105-107 и ул. „Тома Хитров“ № 2 “, блок „Стенето“ на ул. „Пенчо Хаджи Найденов“ № 7 и блок „Балкан“ на ул. „Опълченска“ № 12.

Ще бъдат изпълнени и останалите задължителни мерки – ремонт на различни части на сградата – покрив, стълбищни клетки и площадки, парапети на тераси и балкони, противопожарни мерки и др.

До момента са сключени договори за изпълнение на строително-монтажните работи (СМР) за осем от сградите . Поради констатирани несъответствия в представените оферти, обществените поръчки за изпълнение на СМР за сградите на ул. „Пенчо Хаджи Найденов“ №7, и ул. „Опълченска“ №12 бяха повторно обявени.

В резултат на проведените процедури и сключените договори, дейностите по проектите ще се изпълняват от 17 бр. изпълнители, сред които има и троянски фирми от Ловешка област– за упражняване на строителен надзор, за осъществяване на авторски надзор и за изпълнение на мерките за публичност и визуализация.
Напредва санирането и очакванията на собствениците да посрещнат Коледа и Нова година в своите обновени домове.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана Троян Експрес в Четвъртък, 15 април 2021 г.Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button