Връчиха ордени „Гълъб на мира“ и „Синя каска на мира“

Връчиха ордени „Гълъб на мира“ и „Синя каска на мира“    на кмета, медици и служители на полицията в Троян

Това се случи на церемония в Информационно-културния център по повод Световния ден на здравето и професионалния празник на медицинските специалисти.
Домакин на събитието бе кметът на общината Донка Михайлова, а организатор – асоциация „Войници на мира Европа, Азия и Африка“ в лицето на председателя на Управителния съвет Марияна Метева и генерал-майор Павлет Найденов.
Орден „Златен гълъб на мира“ – първа степен, е получи Донка Михайлова. В света се връчват 6 такива ордена. Единият е в Троян, останалите са  други страни връчени на изявени добротворци, съобщи за „Троян експрес“ ген._майор Павлет Найденов.

„Ордените се връчват след селекция. В Ловеч и в Плевен не сме наградили никого.  Има необходими критерии, които да бъдат спазени за да бъдат връчени. Важен критерий е да няма корупция. Причината да бъдат наградени  са постове от социалната мрежа. Ние представяме само случаи на добрината. Да помогнеш на човек болен ковид, да занесеш храна  и др. И всичко това от социалните мрежи и сайтове. Ние искаме да представим България не като местни патриоти, а като  човеци.  Всички наградени са герои в битката с COVID. Te посрещнаха тази болест и не се отказаха да се борят и помагат. Има случаи с полицаи, които доброволно помагали на болни, като им купували храна. Много такива истории има. Затова ние ги награждаваме за смелостта им. И нека има повече такива като тях“, завърши г-н Найденов

Кметът Михайлова благодари от името на наградените, сподели какво е преживяно  и все още  и  върна жеста с подаръци за  организаторът  на събитието асоциацията „Войници на мира Европа, Азия и Африка“ в лицето на председателя на Управителния съвет Марияна Метева и генерал-майор Павлет Найденов

Ордени „Гълъб на мира“ бяха  връчени на д-р Цветомила Дудевска, управител на Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести, д-р Пенко Бамбов, управител на Многопрофилна болница за активно лечение в Троян, д-р Христо Краевски – завеждащ филиал Спешна медицинска помощ, д-р Красимир Маринов – началник вътрешно отделение при МБАЛ-Троян, д-р Пламен Петков – лекар в хирургично отделение на троянската болница, и д-р Красимир Ковашки – началник на пневмологично отделение при Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести.
С орден „Синя каска на мира“ били отличени служители на Районно управление на МВР в Троян. „Златна каска на мира“  получи главен инспектор Милен Бочев – началник сектор „Охранителна полиция“.

Връчиха ордени  „Сребърна каска на мира“  на   старши инспектор Веско Минков, началник група „Охрана на обществения ред“и Цанко Мичев, управител на фирма ЕТ „Цанко Мичев“.


Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button