Отборът на ПГМЕТ Троян втори в Плевен

Отборът на ПГМЕТ „Академик Ангел Балевски“ Троян втори в Плевен е  втори в отборното комплексно класиране, съобщават от училището.

 

Директорът на  Професионалната гимназия по Механо и електротехника Троян, г-жа Радка Бончевска – Атанасова, получи официално  огромно количество завоювани отличия на отбора „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ в състав: Йордан Ментов-12а , Христо Петков-12а и Петър Йовевски-11а клас и техния ръководител инж. Мариан Шейтанов.

Тя бяха спечелени на регионалния кръг от състезанието в  град Плевен център на област.Отборът на ПГМЕТ Троян втори в Плевен -3

Най-ценен за всички е   призът за   второто място в отборно комплексно класиране.
Домакин тази година беше Професионалната гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ град Плевен. В първия ден от състезанието участниците решаваха теоретичен тест за автомонтьори и теоретичен тест за водачи на МПС. Проведе се и индивидуално състезание на водачи на МПС, на което Петър Йовевски се окичи с бронзов медал. Отборът завоюва третото място в тази категория.
Вторият състезателен ден стартира с практическите задания за автомонтьори. И тук нашите млади механици грабнаха второто място с минимална разлика в точките от първенците.
Нашите момчета се представиха достойно и донесоха много радост на учителския колектив и на съучениците си!“ , ни пишат от ПГМЕТ.
Специалност „Автотранспортна техника“ ще се предлага отново и за следваща та учебна 2021-2022г в ПГМЕТ „Академик Ангел Балевски“ град Троян. Тя е подходяща за всички младежи с афинитет към МПС от всички категории.Отборът на ПГМЕТ Троян втори в Плевен -7
Отборът на ПГМЕТ Троян   получи похвала от ръководството на ПГМЕТ „Академик Ангел Балевски“, което благодари свои на учителите за добрата професионална подготовка и на участниците за отличното представяне и издигане престижа на училището.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button