Становище на местните занаятчии за НИХЗИ

Становище на местните занаятчии за НИХЗИ-Орешак е  постъпило в община Троян писмо от троянския клон на Задругата на майсторите на художествени занаяти в подкрепа на г-жа Иванка Джабраилова, избрана за управител на НИХЗИ – с. Орешак, област Ловеч.

Местните занаятчии  изпратиха  своето становище  и до нашата редакция, както и до до местните средства за информация. Затова  спазвайки „принципа за равнопоставеност, и за да бъдем сигурни, че всички медии, отразяващи казуса с избора на нов управител на Изложението, разполагат с въпросния документ, ви изпращаме копие от него“, пишат от общинска администрация.

Становище на местните занаятчии за НИХЗИ-Орешак
Подписите, придружаващи становището

До председателя на Общински съвет-Троян

Копие до Кмета на Община Троян

Становище на Задругата на майсторите на художествените занаяти – клон Троян в подкрепа на избора на Иванка Джабраилова за управител на НИХЗИ-Орешак

Животът ни е неизменно свързан с Националното изложение в Орешак. Години наред ние живеем със събитията, които се провеждат там – участваме в изложби, вълнуваме се, съпричастни сме с всичко случващо се на неговата територия. Изложението е една от визитните картички на общината, туристически обект, който вдъхва живот в нашия регион. Спокойно можем да го наречем наш втори дом. Загрижени сме за съдбата му и не ни е безразлично кой ще го ръководи. Това трябва да е човек, когото познаваме, доказал се във времето с опит, отговорност, грижа, добронамереност, добросъвестност и честност.

Такъв човек за нас е г-жа Джабраилова!

Тя има управленски опит – беше директор на училище, дълги години е началник отдел „Образование и култура“ в общината. Тя е един от организаторите на на Българския фестивал на сливата, превърнал се в събитие с национално и европейско значение.

Ние, занаятчиите, намираме за непочтено хора, които са доказали своята компетентност в организирането на значими културни събития в Троян да бъдат обругавани по този недостоен начин.

Становище на местните занаятчии за НИХЗИ-Орешак и   снимка с  придружаващите подписи на майсторите.

Източник
Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button