Занаятчиите от Троян в подкрепа на Иванка Джабраилова

Видео от разговора

Занаятчиите от Троян изразиха своята подкрепа в спечелилата конкурса за управител на Националното изложение (НИХЗИ) Орешак,  Иванка Джабраилова.

Надежда Христова – председател  на  Занаятчиите от Задругата на троянските майстори и нейните колеги (Ценка Джамбазова, Румен Георгиев, Енчо Ганковски, Цветомир Велевски, Мариана Личева и   Елена Узунова)  имаха желание да присъстват на обсъждането на 35 точка –  „Резултати от проведен конкурс за избор на управител на “Национално изложение на художествени занаяти и изкуствата – Орешак” – ЕООД, с. Орешак „, но поради противоепидемичните мерки не бяха допуснати, както и медии.

Занаятчиите от Троян в подкрепа на Иванка Джабраилова
Елена Узунова, Надежда Христова – председател на Задругата на троянските занаятчии, Николай Тодоров- общински съветник

Проведоха импровизиран разговор  с общинския съветник Николай Тодоров от  групата на „Глас народен“ в троянския парламент пред общината и му зададоха въпроса „Защо е против Джабраилова?“.

„Ние, занаятчиите, намираме за непочтено хора, които са доказали своята компетентност в организирането на значими културни събития в Троян да бъдат обругавани по този недостоен начин.“, споделиха в разговора си с Тодоров.

Занаятчиите от Троян в подкрепа на Иванка Джабраилова
Керамикът Николай Йовков

Николай Тодоров изказа своето много добро мнение за г-жа Джабраилова, като професионалист и човек, но твърди, че за този конкурс не са изпълнени законови процедури. Комисията за втория конкурс отново била същата както и за първия през януари. Той даде да разберат майсторите, че също милее за Националното изложение, но се опасява, че днес не се спазват правилата за Орешак, утре ще е за друго Търговско предприятие и др.  Също така  им каза, че ще поиска отлагане на на тази точка за следващият път.

Занаятчиите от Троян в подкрепа на Иванка Джабраилова
Румен Георгиев, Николай Йовков, Мариана Личева, Елена Узунова, Николай Тодоров

 

Занаятчиите от Троян(община Ловеч) в  подкрепа на Иванка Джабраилова –  чуйте целия разговор във видеоматериала.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button