Децата на Троян празнуват в Орешак

Децата на Троян празнуват – детски празник с участието на композитора Хайгашод Агасян на открита сцена в НИХЗИ – Орешак на 30.05.2021 год. /неделя/ от 11:00 часа  в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата, с. Орешак.

Малките и вече порасналите деца ще празнуват заедно с любимите детски песни на известния български композитор Хайгашод Агасян.

Ще участват деца от всички детски градини на територията на Община Троян, които ще изпълнят песнина любимия детски композитор.

След изпълненията им  Хайгашод Агасян ще представи и своите нови песнички.

Хайгашод Агасян е роден е на 28 януари 1953 г. във Варна. През 1978 г. завършва специалност „цигулка“ при проф. С. Магнев, а през 1980 г. майсторски клас „камерна музика“ при проф. О. Станчев в Българска държавна консерватория в София. Специализирал „камерна музика“ във Франция и Унгария (1977­-80 г.). От 1979 до 1991 г. е оркестрант в „Народен театър за младежта“, а от 1991 г. е оркестрант и композитор в театър „Възраждане“ в София.[1] Свири в различни симфонични и камерни оркестри. Неговото запознанство в Младежкия театър през 1981 г. прераства в дългогодишно сътрудничество с Недялко Йорданов. Участва като автор на музиката и актьор в много от постановките му, пише песни по негови стихове, акомпанира му на концерти в България и зад граница. Създава някои от най-популярните песни на българската поп музика. Освен поп песни, пише също така песни за деца, поп музика и театрална музика. Повечето от детските песни на Агасян се превръщат в шлагери. Сътрудничи с Юри Ступел (дует „Българче“).

Хайгашод Агасян е автор на театрална и филмова музика, на забавни песни за възрастни и деца, много от които добили широка популярност.

Децата на Троян празнуват -30.05.2021 год. /неделя/ от 11:00 часа  в НИХЗИ – Орешак.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button