Отново злато за паралелката „Хотелиерство“ от Троян

Паралелка е единствената, която се класира за участие на национална кулинарна купа от цяла ловешка област

Отново злато за паралелката „Хотелиерство“ на СУ „Васил Левски“ Троян с представителки  Мария Свиревска и Валентина Желязова, съобщават от училищното ръководство.

В Интер Експо Център се проведоха състезанията за младежи – част от Национална кулинарна купа България 2021г.Отново злато за паралелката "Хотелиерство" на СУ "Васил Левски" Троян

За да се участва, трябва да се класираш в първите 6 на регионалните кръгове. Нашите ученички Мария Свиревска и Валентина Желязова за воюваха това право, като взеха сребърни медали на регионалното състезание във Враца. Бяхме традиционно единствените представители на област Ловеч в това ежегодно мероприятие.

Представянето беше, меко казано, на ниво. Дванадесетокласничката Мария Свиревска грабна първото място и приза „Най-добър млад сервитьор – сомелиер на България“. Мария очарова журито, освен с безупречна техника, с отлични маниери, познаване на протокола, позитивизъм и дружелюбност.

Нашият готвач бе Валентина Желязова от 11 клас. Тя се включи в последния момент, след като фаворитът, който трябваше да заеме позицията готвач, беше възпрепятстван да участва. За изключително краткото време, което имаше за подготовка, Валя се представи блестящо.

Отново злато за паралелката "Хотелиерство" на СУ "Васил Левски" Троян
Ястието с което се участва Валентина(вляво) и снимка за спомен с мастър-шефове

Екипът учители, подготвили троянските участници изказва благодарност на учениците, които отделиха от личното си време за подготовка и ни зарадваха с великолепното си представяне. Благодарим на ръководството на СУ „Васил Левски“ Троян, което даде максимум подкрепа по време на подготовката.

Благодарим на професионалния сомелиер висока категория Илиян Петракиев (наш ученик и също носител на титлата преди години) за подкрепата и помощта.

Благодарим на г-ца Габриела Ангелска, за помощта при подготовката по английски на нашата златна Мария!
Ръководител на сомелиера е инж. Иванка Църова, ръководител на готвача е Милена Мартинова

Отново злато и радост донесоха троянските девойки!

Източник
СУ"Васил Левски"Троян

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Проверете също
Close
Back to top button