Почина бившият кмет на Калейца Стела Чолакова

Почина бившият кмет на Калейца Стела Чолакова и керамик, съобщиха   от   селото.

След дълго боледуване днес се  спомина  Стела Чолакова – бивш кмет на Калейца,  община Троян и керамик.

Трудно е с няколко думи да се опише Стела Чолакова. Енергична, упорита, пълна с чар, готова винаги да подаде ръка. И да се пребори с всяка трудност.

Родена и отрасла в нашия край, като много троянски деца се посвещава на изконния троянски занаят, на изкуството емблема на Троян и троянските села – керамиката. Завършила е специалност „Керамика“ в Средното художествено училище за приложни изкуства (днес Национално училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“) в единственото за област Ловеч и страната.

Стела бе  кмет на село Калейца, издигнат от БСП за България. За нея грижата за всяко българско село е връщане към корените, а за Калейца има какво да се направи.

Това бяха ангажиментите, които тя пое и  получи доверието на калейчани.

Промяна на водопроводната мрежа и последваща реконструкция на улиците „Христо Ботев“, „Анска“, „Дамян Банчев“, „Дочо Чакъров“ и „Ламар“. Реконструкция на главния площад на селото.. Това бяха само едно от малките приоритети за Стела

Почина бившият кмет на Калейца Стела Чолакова.  През ноември миналата година кметицата на селото Стела Чолакова /КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ / подаде оставка. Причината, която бе посочена за оставката на г-жа Чолакова бе трайна фактическа невъзможност да изпълнява служебните си задължения повече от 6 месеца.

Поклон!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button