Призив за помощ за семейство от село Орешак

Призив за помощ  за семейство отправят от  ОУ “Васил Левски” заради  пожар  пожар в къща на ул. “Иван Павлов” с.  Орешак, която се обитава от майка с двете си деца. Това се е случило на 26.05. 2021 г.Призив за помощ за семейство от Орешак

Сигналът е получен около 17.25 ч. в РУ и РСПБЗН – Троян. Огънят е унищожил домашно имущество, опушени са около 150 кв. м стени и 15 кв. м дограми, съобщават от ОДМВР – Ловеч. Там е имало лежащ, болен възрастен мъж. Пожарникарите са успели да го изнесат бързо.

Причините за пожара се разследват от РУ – Троян

Цялото имущество на семейството, заедно с документи, дрехи и покъщнина е изгоряло. Двете деца са ученици на ОУ “Васил Левски” с. Орешак. Всичко необходимо за учебен процес, както и дрехи за настоящия момент и храненето през деня ще бъде подсигурено на децата от училище.
Семейството се нуждае от дрехи, обувки, мебели, електроуреди, домакинска посуда, спално бельо, хранителни продукти и дори финансова подкрепа.
Размерът на дрехите за децата е около 146 см. – момче и момиче. Обувки 35, 36 номер за децата и 38 номер за майката. За болния все още няма размери.

Призив за помощ:

Молим, хора с добри сърца да окажат помощ с каквото могат!
Пункт за събиране на вещите ще е училището в с. Орешак.
Тел. за контакт: 0893477707

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button