Архиерейска служба в Белодробна болница Троян

Архиерейска служба в Белодробна болница Троян ще се състои на   11.06.2021 г, когато се отбелязва Деня на „Св. Лука Кримски“, чието име носи параклиса в двора на СБАЛБ в града. Негово Високо преосвещенство Гавриил (Ловеч) и ставрофорен свещеноиконом Марин Божков и иерей Войден Божков ще отслужат Празничен водосвет на  параклиса

По този повод екипът на Белодробна болница –Троян отправя покана към всички свои дарители, пациенти и граждани от общината да присъстват на архиерейската служба, която ще се състои от 12:00 часа пред параклиса на лечебното заведение.

Ето и самата покана:

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

На 11.06.2021 г. ще отбележим деня на „Св. Лука Кримски“. Екипът на Белодробна болница -Троян отправя покана към всички свои дарители, пациенти и граждани от общината да присъстват на архиерейската служба, която ще се състои от 12:00 часа пред параклиса на лечебното заведение.

Заповядайте заедно да отбележим празника!

Решението за изграждането на параклиса е взето на 27 април 2017г. от Медицинския съвет на лечебното заведение. Още същия ден започва и дарителската кампания за набиране на средства. Само за 4 месеца са събрани 18 062 лв. Те са вложени в конструкцията на параклиса, транспорта, изграждането на площадката и монтажа, облагородяването на терена и закупуването на църковна утвар. Дарителската кампания продължава за събиране на средства за изографисването на храма.

Архиерейска служба в Белодробна болница Троян
Архивна снимка от откриването на параклиса

Архиерейска служба в Белодробна болница Троян ще започне в 12:00 часа

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button