Архиерейска Света литургия в храм „Св. Богородица Достойно есть“ Троян

Архиерейска Света литургия ще се проведе на 11.06.2021г в храм „Св. Богородица Достойно есть“ – Троян  по повод  храмовия празник  на параклиса. Литургията ще бъде отслужена от  Високопреосвещенство Ловчански Митрополит Гавриил в съслужение със ставрофорен свещеноиконом Марин Божков.

Както всяка година, и тази година на сем. Йоана и Владимир Деневи, по чиято идея бе съграден параклиса в махала Длъжковска канят миряни и  гости на Троян  да почетат заедно Божията майка.Архиерейска Света литургия в храм "Св. Богородица Достойно есть" Троян

„Заповядайте в храм „Св. Богородица Достойно есть“, гр. Троян, мах. Длъжковска, където на 11.06.2021 г., от 09 ч., ще отслужи Негово Високопреосвещенство Ловчански Митрополит Гавриил Божествена Света Литургия, а след това, от 11:30 ч. ще бъде раздаден курбан за здраве.
На този ден се чества и паметта на Св. Лука Кримски. По този повод, след литургията ще се отиде за молебен в параклиса на Светеца в Белодробната болница в град Троян.

Каним всички християни да дойдат на Света Литургия и водосвет, за да почетем заедно този светъл празник!“, е написано в прессъобщението.

Архиерейска Света литургия започва от 09:00 часа   на 11.06.2021г в храм „Св. Богородица Достойно есть“ , махала Длъжковска

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button