Дарове безкрайни за малките футболисти

Синът на покойния Сашо Николов (бат Сашо), Николай, дарява екипи за момичетата от двете възрасти

Дарове  безкрайни  и  безценни получиха малките футболисти и футболистки на спортен клуб „Чавдар“ Троян.

Дарове без край за малките футболисти
Ивайло Модев о е  единственият специалист в школата с лизенз на UEFA. Заедно с баща си основават детската футболна школа в Костинброд

Троянецът Валентин Модев, започнал кариерата си като вратар в „Чавдар“,  бивш футболист на „Славия“, „Светкавица“ и неговите синове Николай и Ивайло изненадаха децата и техните треньори с ценен подарък – 50 футболни топки, които пристигнаха от Англия.

Модев и синовете му направиха този  подарък специално за младите надежди на троянския футбол. Дарове без край за малките футболисти

Причината

Вальо Модев не може да забрави моментите, когато е бил в троянския футболен отбор. Сега живее в Англия и следи развитието на футболистите. Впечатлен от успехите на троянци, той и синовете му решават да закупят топки с два различни размера.

На по-големите топки са сложили  логото на  любимия отбор „Чавдар“. Дарове без край за малките футболисти

По време на петъчната тренировка с ценните дарове, на която присъства репортер на „Троян експрес“,  футболистите и момичетата тренираха под строгия поглед на треньорите Владислав Трифонов, Димитър Колев и Венцислав Кепов.

Участваха всички възрасти и тренировъчния процес протече много добре.

Трениращите трябваше да диблират и преминават препятствия.  Разиграваха различни голови атаки. Бореха се срещу един и няколко защитници и т.н. Вратарите също имаха физическа подготовка и отренираха различни ситуации.

Последните 15 минути от заниманието всички се разделиха на няколко отбора и играха един срещу друг.

Въпреки умората всички бяха щастливи и доволни, прибраха топките за следващата тренировка.

Топките бяха  много приятна изненада за всички. Президентът на клуба Димитър Колев сподели своята възхита от подаръка на Модев и синовете му.

„Всички сме трогнати от жеста,   помощта и интереса към „Чавдар“.

В разговора ни с Колев научихме още,  че  г-н Тихомир Ивановски – управител на магазин „Магнолия“ в Троян ще осигурява  минерална вода за всички футболисти по време на мачовете.

„Благодарим за жеста на г-н Модев, г-н Ивановски затова, че помагат с каквото могат троянския футбол да съществува. Благодарим Ви от сърце“, завърши президентът Димитър Колев.

Дарове без край за малките футболисти
Екипите

Радостните новини обаче не свършиха. Научихме, че синът на покойния Сашо Николов (бат Сашо), Николай, дарява екипи за момичетата от двете възрасти. В розово и бяло, с логото на ФК „Чавдар“ Троян.

Дарове без край за малките футболисти
Александър Николов (Бат Сашо) Нека припомним, че бат Сашо бе първият им треньор. Той ги научи на азбуката на футбола. Тези екипи постоянно ще напомнят за него, а той ще ги гледа и направлява.

Дарове, получени  от хора като Валентин Модев и синове, Тихомир Ивановски и Николай Николов  и др. не могат да се забравят. Не  се забравят и други подобни жестове от различни приятели на „Чавдар“. Управителния съвет на клуба пожелава на всички дарители, спонсори да са здрави и винаги така да радват футболистите от всички възрасти.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button