Капачки за бъдеще купиха първата детска линейка

Капачки за бъдеще събират средства за втора неонатална детска линейка

Капачки за бъдеще купиха първата детска неонатална линейка за страната от капачки и дарения.Капачки за бъдеще купиха първата детска линейка

„От края на 2017 до сега сме дарили 22 кувьоза за 22 общински болници в страната, медицинска апаратура за детски, неонатални и родилни отделения за други 14 болници, а днес вече сме поръчали и първата детска неонатална линейка, която ще оперира в страната“, съобщиха организаторите на кампанията Лазар Радков и Мартина Йорданова.Капачки за бъдеще купиха първата детска линейка

Линейката е със специализирано оборудване за най-малките, както и със специална платформа и окачване, които способстват за транспортирането на бебета с минимален риск.
Специализираното средство отговоря на всички изисквания за такова, като се очаква есента да бъде готово и доставено до областния град, в който ще помага на най-малките бебета. Градът ще бъде обявен скоро.

Капачки за бъдеще  – организаторите съобщиха, че кампанията продължава, като средства вече събират за втора линейка, отново за страната. Към момента линейка има само в София.

Организаторите напомнят, че всеки, който събира пластмасови капачки може да предаде своите количества на едно от събитията, които се организират всяка пролет и есен в цялата страна. Дати и места ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на благотворителната кампания през септември.
Капачки за бъдеще съобщиха за Троян експрес – от септември, ще можете да предавате и алуминиеви кенчета на същите събития, от които средствата също ще биват събирани за животоспасяваща медицинска апаратура.
Всеки, който желае да подкрепи КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ, може да го направи, като последва страницата тук: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte

Да припомним, че на последната акция бяха събрани 1.5 т капачки в Трона, област Ловеч,

за страната над 70 000 кг Капачки за бъдеще купиха първата детска линейка

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button