„Първа копка“ на СТЕМ-център в СУ“Васил Левски“ Троян

„Първа копка“ на училищния СТЕМ-център, автор Васил Марковски

Днес, 06.07.2021 г., беше даден стартът на новия етап от изграждането на СТЕМ-центъра в СУ „Васил Левски“ –Троян.

"Първа копка“ на СТЕМ-център в СУ"Васил Левски" Троян

„Наука и технологии“ – това е нашият бъдещ СТЕМ-център, който ще се изгради на площ от приблизително 400 кв. м. В него ще можем да учим по всички предмети, свързани с природните науки и информационните технологии.

СТЕМ-центърът се изгражда по Национална програма „Изграждане на училища STEM среда“ на Министерството на образованието и науката, за която нашето училище кандидатства миналата година. Проектът с бюджет 346 915,50 лева беше одобрен.
Съгласно условията за финансиране, училищното ръководство е предвидило собствено участие. Това са 13,5% от сумата, а допълнителните средства ще бъдат осигурени от училищния бюджет и от дарения на Училищното настоятелство и Обществения съвет. Очакваме и подкрепа на местния бизнес.
Работата на центъра ще бъде продължение на работата на нашето училище като иновативно – иновацията, по която работехме и тази година и вече завърши първият випуск седмокласници, е „Природа и технологии“.
Директорът на нашето училище г-н Ангел Балев и г-жа Розалина Русенова, заместник-кмет на община Троян, дадоха символичен старт на действията по изграждането на новите иновативни класни стаи по предметите Информационни технологии, Химия и Биология.
На събитието присъстваха и изпълнителите:
– Дилян Енкин, представител на строителния надзор.
– Красимир Мирчев, собственик на фирма „Мирчев Електрик“ ЕООД Троян, изпълнител на проекта.
Работата трябва да приключи до 31 август, а за новата учебна година ще имаме едно истинско бижу – нашият СТЕМ-център!
Пожелаваме успех в новото начинание, финалът на което ще затвърди доказаното вече име на нашето училище като иновативно.
„Първа копка“ на училищния СТЕМ-център

Източник
Васил Марковски, клуб „Медии“ на СУ „Васил Левски“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button