Десета национална конференция „Насърчаване на четенето“ – Пловдив

Десета национална конференция „Насърчаване на четенето“ на тема „Съхранените думи“ – Пловдив, 2021 г.  се  проведе от  28 – 30 юли 2021г. в  Център за развитие на човешките ресурси(ЦРЧР).
В нея се включиха повече от осемдесет участници от цялата страна – учители, библиотекари, университетски преподаватели, читалищни дейци, писатели и др., избрани с конкурс. Всички те са съмишленици, общност на четящите хора, отдадени на една голяма кауза – четенето, писаното слово, грамотността. По време на Конференцията те споделиха своя опит и добри практики, насърчаващи четенето, или за случаи, при които четенето, книгата и словото са изиграли за някого незаменима роля.Десета национална конференция „Насърчаване на четенето“ – Пловдив

Десета национална конференция „Насърчаване на четенето“ – Пловдив
Снимката е на троянските педагожки

Послания на думите… Думите – Съхранени и съхраняващи; Ранени и нараняващи; Сломени и несломявани; Тъжни и натъжаващи; Спасени и спасяващи.
В края на втория ден се проведе вечер на поезията и музиката, а през последния ден гостите на Конференцията се включиха в книжното изложение „Какво четеш?“ – ежегодна инициатива на ЦРЧР още от Първата национална конференция, проведена през 2012 година в град Балчик. По време на изложението всеки от гостите представи своя любима книга, като разказа накратко за автора и художествените ѝ характеристики.
На Десетата национална конференция „Насърчаване на четенето“ свои добри практики представиха Радиана Бояджиева и Диана Янкова – начални учители от троянското  НУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Участие взе и Валентина Маринова, начален учител от СУ „Васил Левски“ Троян и един от българските eTwinning посланици. Също участваше и с презентацията си „Съхранените думи“- Ирена Мицковска, НУ „Хаджи Генчо“, Тетевен
Г-жа Милена Караангова, главен експерт в ЦРЧР и координатор на Конференцията, благодари на участниците активността им за положения труд, за всеотдайността, с която са работили, за предаността им към голямата кауза на Книгата и Четенето.

Източник
Радиана Бояджиева, Валентина Маринова и Диана Янкова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button