Доброволци от българска фондация почистиха „Арката на свободата“

Доброволци от българска фондация „Нашият дом е България“ почистиха „Арката на свободата“ в местността Беклемето и по този повод Кметът на Троян – г-жа Донка Михайлова е изпратила официално благодарствено писмо до фондацията. Представители фондацията на 12 септември организираха акция за почистване на паметника „Арка на свободата” в местността Беклемето.

Доброволците от „Нашият дом е България“  са  провокирани от желанието да възвърнат достойния вид на паметника и пространството около него, които, както мнозина посетители са имали възможност да установят, често стават обект на различни вандалски прояви и замърсяване.

Начинанието е осъществено изцяло със сили и средства на фондацията, като съдействие е оказано и от страна на фирмата за професионални почистващи системи „АВИАТРАНС“ и фирма „Евроканал“, помогнала с необходимата за захранването на почистващата система водоноска.

Община Троян приветства всички подобни инициативи и се ангажира винаги, когато е възможно, да осигури необходимото съдействие за провеждането им.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button