ПГМЕТ„Акад. Ангел Балевски“ Троян за 57-ми път отвори врати

ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски“ – Професионална гимназия по механоелектротехника – Троян за 57-ми път отвори врати, за да посрещне своите ученици.

ПГМЕТ„Акад. Ангел Балевски“ Троян за 57-ми път отвори врати
Радка Бончевска – Атанасова

Празникът започна с химна на Република България и издигане на националния флаг.

Приветствено слово произнесе директорът на Професионалната гимназия г-жа Радка Бончевска – Атанасова.

Тя увери родителите на учениците, че „екипът на Професионална гимназия по механоелектротехника – гр. Троян, вече с името на Акад. Ангел Балевски, ще продължи да работи за тях и ще направи най-доброто, за да може те да усвояват нови знания, да са спокойни, да са уверени и да получат качествено и професионално обучение.“

Отправи и послание към настоящите възпитаници  с думите:

„Скъпи ученици,
Знам и вярвам, че мечтите могат да се сбъдват, ако се стараеш всеки ден, ако се трудиш неуморно и не се отказваш. Ако вярвате в себе си, така както ние вярваме във вас, всеки ще успее! Вие сте орисани да живеете в интересни времена и всеки ден ще бъде ново приключение и предизвикателство. И точно в тази интересна година ще научите важни уроци, които няма да намерите в учебниците – как да бъдете добри и да помагате на другите.“

„Научете ги да бъдат смели и без страх да решават житейските задачи! Научете ги да мислят, а не какво да мислят! Днес вие заставате пред учениците въпреки опасностите, за да им предадете един от най-важните житейски уроци – да бъдем единни и солидарни!“ – това бяха думите й към учителите.

Бончевска благодари и на социални партньори на училището, приятели и съмишленици.

Поздравителни адреси бяха изпратени от министъра на образованието Николай Денков, Началникът на регионалното управление на образованието Ловеч –  Еленко Начев.

ПГМЕТ„Акад. Ангел Балевски“ Троян за 57-ми път отвори врати
Кметът на община Троян

Кметът на Община Троян –  Донка Михайлова пожела на ученици, учители  от най-добре работещите  училища на територията на общината  годината да е присъствена, спорна и успешна.

ПГМЕТ„Акад. Ангел Балевски“ Троян за 57-ми път отвори врати
Христина Грънчарова

Абитуриентката от 12 Б клас  – Христина Грънчарова  предаде факела на знанието с думите:

„Скъпи ученици и учители,

Днес е 15 септември. Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието.

Най-вълнуващ е празникът за осмокласниците, които с вълнения и притеснения ще прекрачат прага на новото училище. На тях пожелавам незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно! Повярвайте ми – имате късмета да бъдете обучавани от най-страхотните учители в града, така че – слушайте ги и си ги пазете!

Вълнуващ е празникът и за нас – дванадесетокласниците. Днес ние влизаме за последна година в училище като ученици.
Момчета и момичета, желая на всички нас успешно дипломиране и реализация по професията, която сме избрали.

Уважаеми ученици, пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, ценете всеотдайността на своите преподаватели!

Скъпи учители, на вас пожелавам неуморно да пазите богатството на нашето училище – неговите възпитаници! Желая Ви здраве, духовни сили и упоритост, за да получите заслуженото удовлетворение от добре свършената работа! Нека любовта на учениците ви вдъхновява, да бъде най-ценният дар за труда ви!

Успешна нова учебна година, скъпи учители и ученици!
На добър час!“

ПГМЕТ„Акад. Ангел Балевски“ Троян за 57-ми път отвори врати
Директор и кмет под зоркия поглед н инж. Владимир Хаджийски

Гости на тържеството бяха още Калина Радевска –  от фирма „Калинел“ и инж. Владимир Хаджийски –  управител на „Елма 13“.ПГМЕТ„Акад. Ангел Балевски“ Троян за 57-ми път отвори вратиПГМЕТ„Акад. Ангел Балевски“ Троян за 57-ми път отвори врати

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button