Областният управител награди училището в Черни Осъм

Областният управител награди училището в Черни Осъм за активността в спорта, съобщават от пресцентъра му.

Инж. Светослав Славчев връчи на директорката Румяна Велешка благодарствена грамота за участие в националната инициатива Европейски ден на спорта в училище и за достойно представяне на област Ловеч. Тя от своя страна я предостави на най-активния участник – деветокласника Васил Ганеков.

Както вече писа „Троян експрес“, две са учебните заведения в областта, посочени сред най-активните в спорта у нас. Инициативата да се отличат най-активните училища в България, за което допринася най-много именно спортът, за седма поредна година е на сдружение „БГ Бъди активен“, а областна администрация – Ловеч, за втори път е партньор, който подкрепя и популяризира събитието. 

Другото училище е ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ловеч, което също получи благодарствена грамота от областния управител. 

В Европейския ден на спорта в училище 24 септември двете учебни заведения организираха множество и различни прояви, включващи физическа активност, спорт и игри с широкото им отразяване в социалните медии. Като цяло от област Ловеч в инициативата участваха над 1900 ученици и 150 преподаватели от 11 училища.

Директорите на двете училища се договориха за съвместни инициативи следваща година. Велешка покани учениците от Ловеч да посетят Черни Осъм, където да се включат в съвместни игри, да се спуснат по алпийски тролей над реката, да се пробват на катерачната стена, да проведат ориентиране по зададени точки. 

Накрая всички си размениха коледни подаръци, а областният управител получи и плакета на СУ „Васил Левски“. Той гарантира на училищата и занапред пълното съдействие на областната администрация не само в сферата на спорта.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button