Училището в село Черни Осъм е сред най-активните у нас в спорта

Училището в село Черни Осъм, община Троян, е сред най-активните у нас в спорта  в Европейския ден на спорта.

След получаването на отчетите, проведеното задълбочено проучване на данните и според критериите на „БГ Бъди активен“ сдружението отличи за област Ловеч СУ „Васил Левски“ – с. Черни Осъм (националното училище за планински водачи, за което общинският съвет в Троян наскоро прие да се преименува на средно училище за планински водачи „Минко Занковски“).
В СУ „Васил Левски“ – Черни Осъм, е организиран целодневен спортен празник с участието на 70% от учениците и 24 преподаватели в 18 различни активности. Проведен е целодневен преход до Козя стена, а в учебното заведение за друга част от учениците – катерене по външна катерачна стена, изграждане и спускане по алпийски тролей над реката, щафетни игри, разпъване и събиране на палатки (състезание), аеробика, народни танци, колоездене, слек лайн, тръгване на преход към Северен Джендем. За отразяване на една от основните теми на инициативата – „Активни пространства“, в учебното заведение е изрисуван компас – атрактивно дворно пространство, и направено озеленяване.
Още едно училище от област Ловеч е отличено . Това  е  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Ловеч,  където е организиран двучасов спортен празник с участието на 62% от учениците.
Учебните заведения, участвали в Европейския ден на спорта в училище, получиха от „БГ Бъди активен“ електронни сертификати за участие, както и онлайн достъп до ресурси – наръчници, презентации и други, в помощ на организирането на спортни празници.
Победителите от област Ловеч ще бъдат наградени и от областния управител, ангажимент, поет от инж. Светослав Славчев при обявяването и промотирането на инициативата. Той пък получи специалната благодарност на „БГ Бъди активен“ и сертификат за подкрепата и популязиризането на събитието.
Европейският ден на спорта в училище е част от кампанията NowWeMove и Европейската седмица на спорта #BeActiv. Събитията от кампанията са официално подкрепени от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button