Община Троян получава финансиране по Проект „Красива България“

Община Троян получава финансиране по Проект „Красива България“ за девета поредна година , съобщи кмета Донка Михайлова.

По проведената в периода 13.09.2021 г. – 07.01.2022 г. кампания за 2022 г. на Проект „Красива България” (ПКБ), са подадени 86 проекта , в т.ч. 76 общини от 23 области. Одобрени са 47 проекти на общини, сред които е  Община Троян. Общата стойност на одобрените проектни предложения е 12 625 074 лв. /с ДДС/

Проектът  „Основен ремонт и реконструкция на НЧ „Изгрев 1926“- Бели Осъм“ е  по мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”. По тази мярка са  одобрени  още 19 проекта, на общините: Венец, Правец, Хитрино, Пловдив, Тетевен, Тервел, Садово, Завет, Баните, Шабла, Плевен, Джебел, Дряново, Крушари, район Подуяне на Столична община, Аксаково, Иваново, Смядово и Никопол.

Проектът  „Основен ремонт и реконструкция на НЧ „Изгрев 1926“- Бели Осъм“ е на  стойност -214 036 лв., като финансирането е 60% – 128 422 лв. от бюджета на община Троян и 40% – 85 614 лв. от проект „Красива България“. Предвиден е ремонт на всички фасади – очукване на мазилка, измазване с мрежа и завършващ слой минерална мазилка, цялостна подмяна на покрива на едноетажната пристройка към театралния салон с топлоизолация, хидроизолация и нови улуци и водосточни тръби, монтаж на топлоизолационна система с минерална мазилка по външните стени и смяна на външната дограма с PVC профили и стъклопакет.

Проектът предвижда и вътрешен ремонт включващ направа на нови подови настилки от ламиниран паркет в библиотеката, окачен таван с вградени нови осветителни тела, подмяна електрическата инсталация в салона – включително монтаж на нови енергоикономични осветителни тела, претърсване на покрива и монтаж на нова мълниезащитна инсталация и нови тротоарни настилки пред сградата. С изпълнението на предвидения основен ремонт и реконструкция ще се подобри външният вид, експлоатационните показатели на материално-техническата база и ще се осигурят условия за ефективно протичане на дейностите на читалището.

Споразуменията между Министерство на труда и социалната политика и одобрените кандидати ще бъдат подписани в най-кратък срок.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button