Откриване на строителна площадка за ремонта на читалището в Бели Осъм

Откриване на строителна площадка  или първа копка на ремонта и реконструкцията на читалищната сграда в селото на Петровден,  бе организирано от читалищното настоятелство на Народно читалище „Изгрев – 1926 г.“ в Бели Осъм, община Троян.

Проектът е на стойност 214036 лв., като 60% от тях са осигурени от общинския бюджет и 40% от проект „Красива България“. Идеята за дългоочаквания ремонт на държавната тогава сграда се обсъжда от 2006 г., разказа Донка Банковска – секретар на читалището.  Едва през 2020 г. община Троян  успя да си я получи от държавата. Планираният ремонт включва фасадата, подмяна на покрива, монтаж на топлоизолационна система, смяна на външната дограма, нова електроинсталация, ремонт на подови и стенни покрития, нови подови настилки, претърсване на покрива и нови настилки. Ремонтът на читалището в Бели Осъм е поредна стъпка от изпълнението на Програма за реконструкцията на читалищните сгради в общината.  „Чрез програмата се стремим да поддържаме читалищните сгради, които дедите ни са изграждали с много любов и усилия.“, сподели кметът Донка Михайлова пред белиосъмци и гости на селото.

Екипът за управление на проекта е  с ръководител Пламенка Гечева.Кметът на Община Троян  и Донка Банковска - секретар на читалището лиснаха менче вода и с пожелание за успешна работа.

Срокът за изпълнение на проекта е 3 месеца, поясни Боряна Панайотова – управител на фирма „Саграда“ООД, град Пловдив – изпълнител на обекта.Кметът на Община Троян  и Донка Банковска - секретар на читалището лиснаха менче вода и с пожелание за успешна работа.

Кметът на Община Троян  и Донка Банковска – секретар на читалището
лиснаха менче вода и с пожелание за успешна работа.

Официалните лица, част от днешното събитие бяха г-жа Донка Михайлова – кмет на Община Троян; домакините на събитието – г-жа Райна Хаджийска – председател на читалището и г-жа Донка Банковска – секретар; г-жа Боряна Панайотова – управител на фирма „Саграда“ООД, град Пловдив – изпълнител на обекта; Инж. Дилян Енкин – от фирма „Троянконсулт“ ЕООД, град Троян – извършващ строителен надзор; и ръководството на Община Троян.

Галерия от събитието може да видите ТУК

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button