Снегът отново изненада ЧЕЗ

Снегът отново изненада  „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в района на областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, включително и  селищата на   територията на община Троян.

След воден телефонен разговор  с диспечерския център на ЧЕЗ, разбрахме, че има повреда по далекопровода и аварията ще бъде отстранена до 10:00 часа на 28.02. т. днес.

Снеговалежите  се очакваха, синоптиците го предсказаха.

В някои села вече има ток, но в други все още няма. Научихме, че положението в община Априлци с електрозахранването  също не е розово. Но това не бива да ни успокоява.

Снегът е тежък и доста мокър. Жиците са увиснали от тежестта. Има счупени клони и паднали дървета на много места.

Ръководството на ЧЕЗ увери писмено кмета на Община Троян, че ще извърши  мероприятия с цел подобряване на доставяната услуга.

И какво се случи само седмица след получаване на писмото. Няма селище  на територията на община Троян, което да не е засегнато от повредата в далекопровода.  И много ми е интересно –  защо в централната част на  града Троян спира много рядко. Този далекопровод да не би да не минава през града?

С нетърпение очакваме  ръководството на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД да си вършат работата както трябва. И поне мъничко да инвестират в нови съоръжения. В крайна сметка живеем в 21 век

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button