Община Троян не отговаря за липса на достъп до новостроящи частни сгради

Община Троян не отговаря затова, че при вертикална планировка не е осигурен достъп до жилишна сграда и обектът е приет в  експлоатация в недовършен вид.

В повечето случаи не остават пари за асфалтиране и облагородяване на дворните части, каза инж. Райковски днес на срещата в кабинета на кмета Донка Михайлова  с представители на живущите на улица „П.Р. Славейков“ 38 по повод  проблем, който имат от 40 години. Подобни случаи има в Троян, но общината няма правомощия да се разпорежда в частна собственост.

Срещата бе инициирана от Снежина Табакова, която също живее в тази кооперация и работи в Община Троян.

Председателят на домсъвета на кооперацията, Красимир Доновски,  изложи проблемите – постоянната кал, запушените шахти в тяхното дворно място и др.

Инж. Николай Райковски, началник отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“ към община Троян, отново повтори казаното в петък, 4.март. 22г. пред репортер на Троян експрес. Когато е трябвало да се прави Вертикалната планировка (очертаване на дворното място ) преди да се въведе в експлоатация на обекта, е нямало достъп до там. Затова и това предблоково пространство или дворът, не е асфалтиран до този момент. Жилищната кооперация е въведена в експлоатация в този вид.

Това не е първи и единствен случай. В края на строежа не достигат средства за да се оправят краищата на сградата , тя така се приема. После разбират и тръгват да  се жалват в общината, защо  администрацията не изградила достъп до сгради  и гаражи.

Михайлова им каза, че  сега се изготвя проект по Програмата за развитие на селските райони за финансиране с цел да бъде оправен този проблем. Ще бъде изградена детска площадка.

Собствениците на жилищната кооперация ще подадат жалби по надлЕжния ред до кмета на Община Троян и управителя на В и К „Стенето“ с надежда да бъдат оправени част о проблемите на предблоковото им пространство.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button