Ученици от СУ „Васил Левски“ – продължават в Spelling Bee

Ученици от СУ „Васил Левски“ –Троян тази година вземат участие в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, а след училищния кръг са излъчени участници за регионалния кръг на тазгодишното, 12-то издание.
Ивелин Добрев от 6 а клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 02.03.2022 г. в СТЕМ-центъра на училището. Ивелин спелува правилно думата image и победи Елена Маркова от 5 а клас, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват в регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16 април 2022 в София.

В Spelling Bee Junior (за начален етап) 2022 се класират: Дея Маринова от 4а клас (1-во място) и Борислав Тановски също от 4а клас (2-ро място). Шампионката се класира за регионалния кръг, който ще се проведе онлайн на 29-30 март.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта и др. Тази година участниците ще се включат в кампания под наслов Search BEEyond the bvious. Тя ще бъдат насочена към развитие на критичното мислене на учениците; търсене и анализ на информация; създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание; етично и безопасно общуване в онлайн среда. Кампанията се организира в партньорство с Коалиция за медийна грамотност.
Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

СУ „Васил Левски“ Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button